24-årig knivdræbt er fra Grindsted!

Det var her i nærheden af bjerget ved Toubkal National Park, at de to dræbte kvinder blev fundet.

I bjergbyen Imlil i Marokko er indbyggere i chok efter et dobbeltdrab på to unge kvinder fra Danmark og Norge. Den danske kvinde er ifølge BT 24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Grindsted.

To unge kvinder fra henholdsvis Danmark og Norge blev mandag fundet dræbt i Atlasbjergene i Marokko.

Kvinderne var backpackere og ifølge det norske medie VG begge i 20’erne. De blev fundet dræbt i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil.

Louisas mor, Helle Jespersen, fortæller til BT, at familien havde advaret hende og veninden mod rejsen. De synes, det var for farligt at rejse til et så kaotisk land, men Louisa tog alligevel afsted.

– Hun var altid glad og positiv. Alle mennesker kunne med hende, og hun fik det bedste frem i alle. Man skulle bevise det for hende, hvis hun skulle tro på ondskab, siger hun til BT.

Myndighederne har ifølge VG ikke foretaget nogen anholdelser i sagen. Norges udenrigsministerium bekræfter over for VG, at de pårørende i Norge og Danmark er blevet underrettet.

– Vi kan bekræfte at en norsk statsborger og en dansk statsborger skal være omkommet i Atlas-bjergene – syd for Marrakesh, siger pressevagten i det norske udenrigsministerium til netavisen.

 

Vanskeligt opklaringsarbejde

Det danske udenrigsministerium oplyste mandag, at politiet havde underrettet de pårørende til den danske kvinde, som skulle være død. Ministeriet understreger dog, at det ikke har fået en officiel bekræftelse fra de marokkanske myndigheder på dødsfaldet.

Opklaringsarbejdet vanskeliggøres af forholdene i det svært tilgængelige bjergområde. Lokale kilder siger til norske medier, at der er meget sne i området, og at det er meget koldt.

Imlil tjener ofte som startsted i forbindelse med udflugter til bjerget Toubkal, der er Nordafrikas højeste bjerg. Kilder fortæller til VG, at kvinderne ankom til landsbyen søndag.

Bjergby i chok

Ifølge det lokale medie Morocco World News havde ligene sår fra knivstik, og politiet har indledt en efterforskning under tilsyn fra anklagemyndigheden. Indenrigsministeriet i Marokko har oplyst, at kvinderne bar tegn på vold på halsen forårsaget af et skarpt redskab.Hvad det nærmere betyder, er endnu ikke blevet oplyst.

De to ofre delte angiveligt telt, og den norske avis skriver, at deres lig blev fundet ved teltet mandag morgen. Det er endnu uvist, hvornår de blev dræbt. Et stort antal politi- og sikkerhedsfolk er ankommet til området.

DEL