Ældres besøg på erhvervsskole blev en succes for alle!

Det er ren forkæledes at blive betjent af unge frisører Foto Birgitte Kammer Simonsen

Tekst og fotos: Ebbe Salomonsen

40 ældre fra Esbjerg Kommunes plejehjem var onsdag på besøg på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg, hvor der var mulighed for at blive forkælet af unge frisører og se unge tømrere og murere udfører deres håndværk.

I disse dage er murer og tømrer lærlinge ved at lave deres svendestykke som afslutningen på deres uddannelse.

Mange af de ældre mænd som havde fået deres uddannelse for mange år siden var meget imponeret af de forhold der er på skolen. De store og lyse lokaler er meget anderledes end for 60 – 70 år siden, hvor svendestykket blev lavet på deres arbejdsplads og opgaverne var også helt anderledes.

De ældre kvinder blev i den grad forkælet hos frisøren, hvor de blev taget imod af unge piger, der glædede sig til at betjene ældre mennesker som de ikke kendte og som havde en helt anden frisure. Så der blev vasket hår, føntørret og lavet håropsætninger, så de blev klar til besøgets afslutning i restaurationen hvor tjenere og kokke på ”Mad til mennesker – linje” serverede en udsøgt frokost med 6 forskellige små smagsoplevelser bl.a. smilende æg med rejer, citron, dild og mayonnaise, spinatroulade med røget laks og flødeostcreme med meget mere.

Når man bor på plejehjem, kan man ligesom alle andre have brug for at komme ud af huset og få nye oplevelser. Duften af træ, lyden af værktøj og en god historie og forkælelsen af unge piger i frisørafdelingen var et sikkert hit.

Samarbejdet mellem Esbjerg Kommune og Rybners Teknisk Skole i Esbjerg er en mulighed igennem klippekortordningen for at give personalet en ekstra tid sammen med beboerne til aktiviteter, som beboerne selv vælger.

En god oplevelse for alle og et samarbejde der vil give andre ældre en mulighed for at komme ud se nye ting, og de unge en mulighed for at møde nye mennesker, og hører deres livshistorie.