Agnete Brinch – Kvinden der forandrer verden.  

Agnete Brinch med et af hendes værker.

Agnete Brinch er en kvinde med en mission – en mission om at fremme kvinders og pigers universelle rettigheder og muligheder.

Det er med denne mission for øje, at hun fordybede sig i det seneste kunst-projekt Kvinder der forandrer verden. Gennem sin kunst fortæller hun og viser historien om de kvinder der forandrede verden og som den dag i dag stadigvæk præger os. På sin egen facon, portrætterer hun de stærke kvinder der gennem tiden, på trods af kvinde og menneskesyn i deres samtid, formåede at opnå anerkendelse, og som banede vejen for nutidens kvinder og vores samtid.

Agnete bor til dagligt i Billum, men har for nyligt flyttet sit værksted til Esbjerg, hvor hun finder ro og fordybelse, det er her hun frembringer de portrætter hun er kendt for. Hun er mor, hustru og kunstner, og med årene er hun blevet mere og mere af det sidste, børnene bliver større og giver plads til fordybelsen i kunsten, som er det hun virkelig brænder for at beskæftige sig med.

Med det nye værksted i Esbjerg, har hun fået mere ro og plads til at udfolde sig kreativt. Hun har tidligere haft lånt ekstra lokaler i Billum, Varde og Esbjerg ved større arbejder og også haft kigget på muligheder for permanente løsninger her, men med et stort erhvervsnetværk, mange kunder og samarbejdspartnere i netop Esbjerg, var det oplagt at tage chancen, da muligheden for de store lokaler på Englandsgade bød sig. Værkstedet er som udgangspunkt hendes arbejdsrum, og huser ikke nogen egentlig udstilling, men der kan dog efter aftale foretages fremvisninger.

-Det handler alt sammen om at finde balancen mellem privatlivet og værkstedet. Der skal være plads til både at nyde familielivet og at udøve kunsten konstaterer hun.

Agnete har altid haft flair for at tegne og forme og specielt indenfor de seneste 10 år, er der med fokus og flere og flere udstillingsaftaler kommet fart på. Specielt det at portrættere, brænder hun for. De stærke portrætter hun udstiller, viser hendes fortolkning af kvinden bag, malet med hendes kunstneriske udtryk og inspiration fra de kunstnere hun selv beundrer og som har betaget hende gennem hendes tid som kunstner.

Hun har lavet portrætter af både stærke, kendte kvinder og ukendte kvinder, fælles for dem alle er at de er lavet med oprigtighed, og en brændende interesse for historien og mennesket bag. Med tiden er kvindeportrætterne blevet grundlag for bogen ”Kvinder der forandrer verden” og kunst-projektet af samme navn.

Desuden holder Agnete foredrag, foredrag om stærke kvinder, foredrag om kvinder der forandrer verden.

Hun møder kvinder i nutidens samfund, der kan blive de næste portrætter i rækken, de næste kvinder til at forandre verden. Senest med Margrethe Vesterager, som deltog ved at afsløre hendes eget portræt, ved en separatudstilling på Frederiksborg slot.

Agnetes værksted i Esbjerg finder du i Englandsgade 5, kld. tv.

Et af Agnetes mange portrætter
 Agnete varierer i sin vinkel på de kvinder hun portrætterer
Det er efterhånden blevet til mange udstillinger, og der er flere i vente.

Kunst kan være på mange måder.
Agnete Brinch