Alle syddanske kommuner en del af Røgfri Fremtid

Alle 22 kommuner i Region Syddanmarks område er nu en del af partnerskabet Røgfri Fremtid.

Som det første område i landet er alle kommuner i Region Syddanmark nu en del af partnerskabet Røgfri Fremtid. Stærkt signal, mener regionsrådsformanden.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger:

– Jeg er rigtig glad for, at alle de syddanske kommuner nu er blevet en del af Røgfri Fremtid. Det er et stærkt signal om, at der er en bevægelse i gang, hvor vi bevæger os mod et røgfrit samfund. Og det er selvfølgelig fantastisk, at den bevægelse står så stærkt her i regionens område. Det skal vi udnytte, og så skal vi stå sammen, så vi kan få knækket udviklingen i forhold til især de unge rygere.

Opbakning til Røgfri Fremtid forpligter hverken kommune eller region til at gøre noget bestemt, men rigtig mange kommuner er allerede i gang på flere fronter. Flere har eller er ved at indføre røgfri skoletid og helt eller delvist røgfri arbejdstid, ligesom stort set alle har rygestoprådgivere ansat og løbende er i dialog med både borgere og uddannelsesinstitutioner omkring begrænsning af især unges rygning. Også i Region Syddanmark arbejder man aktivt på at gøre fremtiden røgfri. Det sker blandt andet ved at hjælpe og inspirere ungdomsuddannelser, der ønsker røgfri skoletid.