Anders Kronborg besøgte årets firma

Lillian og Frands fra Murerfirmaet P. Jensen & Sønner ApS med det synlige bevis på væggen, om at de vandt Initiativ - og Iværksætterprisen 2018. Mandag havde de besøg af Anders Kronborg (A) og Claus Christensen (V) samt Connie Høj (Formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration )

Samtalen gik livligt rundt om bordet, da de to folketingskandidater fra henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet, Claus Christensen og Anders Kronborg, mandag eftermiddag besøgte Murerfirmaet P. Jensen & Sønner ApS i Outrup.

For tre år siden fik firmaet en afdeling i Esbjerg og i dag er der cirka 35 medarbejdere.

–  Hvis vi ville have vores bid af kagen i Esbjerg Kommune, så måtte vi også være tilstede. Og mange af vore ansatte kommer fra Esbjerg og omegn, fortæller Lillian Rosendahl, der sammen med sin mand, Frands Poulsen, ejer Murerfirmaet P. Jensen & Sønner ApS.

I dag er sønnen Søren også blevet medejer af firmaet.

I januar måned fik firmaet overrakt ProVardes Initiativ- og iværksætterpris 2018.

–  Vi har i mere end 40 år hjulpet private, virksomheder, boligforeninger, kommuner og regioner med murerarbejde i høj kvalitet, fortalte Lillian, mens der blev lyttet.

Claus Christensen (V), Anders Kronborg (A), Connie Høj (Formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration ) samt Lillian og Frands fra Murerfirmaet P. Jensen & Sønner ApS.
Foto: Ulla Højgaard

 

Alsidigt firma

Opgaverne består af mindre opgaver hos private til store, komplekse entrepriser. Selvom firmaet holder til i Outrup og Varde, så bygger de over det meste af landet.

Mangel på arbejdskraft, et socialt ansvar og udkantsområder var nogle af de ting der blev debatteret og de to politikere noterede flittigt ned.

–  Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt, at der er gode rammevilkår for erhverslivet og især også for firmaer i de mindre samfund. Jeg er godt klar over, hvor svært det er for nye firmaer at starte op. Ja man kan jo nærmest ikke låne til det, hvis man har det forkerte postnummer, fortalte Claus Christensen, som også noterede sig bag øret, hvor svært det er, at få arbejdskraft indenfor byggefaget.

–  Vi er nødt til at få fortalt de unge mennesker, at det absolut ikke er finere at tage en gymnasial uddannelse end en håndværksmæssig. Vi får brug for de unge i fremtiden, fortalte han, mens Anders Kronborg supplerede:

–  Jeg synes det er en flot beslutning, I tog med at flytte til Esbjerg. Det viser bare at vi alle har brug for hinanden. Der vil jeg rose jeres borgmester Erik Buhl Nielsen, som er en fremsynet mand, der godt kan se, at Varde har brug for Esbjerg og omvendt, fortalte Anders Kronborg.

–  Der ser jeg også nærbanerne som et vigtigt redskab, så vi kan komme rundt omkring på den letteste måde. Og i dag kan du jo faktisk tage toget fra Esbjerg til Outrup, tilføjede Anders Kronborg.

At murerfirmaet gør noget for integrationen, blev der også talt om.

–  Vi har desværre bare også haft situationer, hvor det kostede os penge. For hvis der hele tiden skal bruges en ekstra mand på at hjælpe, så er der kun en til at betale, og det er os, fortalte Frands Poulsen, som også havde en bøn til kommunen.

–  Sagsbehandlingstiderne er alt for lange. Det må kunne gøres bedre, mente han.

Hele debatten foregik i en god og rolig tone og begge parter var glade for mødet, der havde gjort dem alle klogere på hinanden.

Formanden for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration, Connie Høj, deltog også i mødet.

–  Det er vigtigt at komme ud at lytte til virksomhederne og få et indblik i de udfordringer de har. Både de positive og de negative og jeg synes helt bestemt, at det var et rigtigt godt møde, fortalte Connie Høj.

DEL