Både Ribe og Esbjerg står til at miste millioner!

Fra årsskiftet kan det være slut med de mange udenlandske vielser i Ribe.

I både Esbjerg Kommune og hos de handlende og ikke mindst turisterhvervet i Ribe frygter man, at nye regler for udlændinge, der vil giftes i Danmark betyder, at man lokalt går glip af mange millioner kroner.

I Ribe er antallet af udenlandske par, der vil giftes på det gamle rådhus eksploderet de sidste år. Dette har byens erhvervsdrivende også nydt godt af, restauranter, blomsterhandlere, smykkebutikker og byens mange overnatningssteder.

Men fra årsskiftet gælder der nye regler, så ønsker udlændinge at blive gift i Danmark behandles det ved en ny central enhed i Odense, i stedet for lokalt i blandt andet Ribe.

Hvis papir arbejdet kommer til at foregå i Odense, er det også nærliggende at tro at en del af de mange bryllupper kommer til at rykke til Odense, forklare flere af de erhvervsdrivende i Ribe som GoEsbjerg har snakket med.

Fra den 30. november i år var 1343 udenlandske par blevet viet på det gamle rådhus i Ribe. Hvert par betaler 870 kroner til kommunen for papirarbejdet. Det er samlet næsten 1,2 millioner kroner kommunen har fået for sin del af arbejdet.

Baggrunden for, at den administrative del af arbejdet med de udenlandske vielser nu flyttes til Odense er, at et folketingsflertal på den måde satser på, at kunne forhindre proformaægteskaber, der giver udlændinge lettere adgang til Europa.