Dannebrog- Dannebrog – Dannebrog.  Fra konge til klaphat

Velkommen til åbningen af udstillingen Dannebrog - Dannebrog - Dannebrog - fra konge til klaphat Splitflaget bliver brugt af det officielle Danmark, flåden og nogle enkelte udvalgte områder.

Tekst og foto Ebbe Salomonsen

Overskriften på den nye udstilling som nu er åbent i Ribes Vikinger fra lørdag den 6.  april

En historie der startede for 800 år siden og som stadig lever i danskernes bevidsthed – Myten om at Dannebrog faldt fra himlen ned i 1219.

I dag bruges Dannebrog i mange sammenhænge og det er ikke så vigtigt om historien er helt rigtig. Dannebrog er Danmarks og folkets flag og det bliver der ikke lavet om på.

Udstillingen i Ribes Vikinger er en historisk gennemgang af Dannebrogs historie, med flere vigtige markeringer som viser hvordan Dannebrog i første omgang var kongens flag, men siden blev folkets og bruges nu erhvervsmæssigt, i kunsten og politisk sammenhænge.

Mikkel Kirkedahl Nielsen har haft hovedansvaret for udstillingen og det overrasker ham hvor meget Dannebrog er blevet brugt, fra porcelæn, fødselsdagskort til cykelryttere og indpakningspapir og gavebånd. Men vi er også modsætningsfulde når det kommer til hvordan vi behandler flaget – det må ikke røre jorden, men vi krøller gavepapiret med Dannebrog sammen og smider det ud. Vi bliver provokeret hvis der er nogen der brænder Dannebrog af eller tramper på det. Men der er ingen regler for at vi ikke må brænde Dannebrog.

Besøg udstillingen den er spændende.

DEL