De frivillige er uvurderlige

Sanne Lorenzen og Gunnild Møller Jakonsen er begge ansat på EOR. De starter begge to til landsstævnet.

Hos Esbjerg og Omegns Rideklub (EOR) er der godt gang i forberedelserne til det store landsstævne i dressur, EOR og Tika Rideudstyrs Landsstævne, der løber af stablen den 19., 20. og 21. januar.

– Vi har i denne uge fået rettet bundene på vores to ridebaner. Det er fiberbaner, vi har fået lagt, hvilket betyder, at bundene er faste, men med en hel optimal affjedring, fortæller Gunnild Møller Jakobsen, der er daglig leder på EOR.

Gunnild har selv kvalificeret sig til, at ride en klasse til landsstævnet på hesten Löwes Eastwood.

– Til sådan et stævne kommer der mange af de helt store ryttere. Så jeg stiller op og gør mit bedste, smiler Gunnild.

Sanne Lorenzen, der er berider på EOR, melder sig også klar til landsstævnet og glæder sig meget til at starte på hjemmebane.

– Jeg har hestene Magic og Hotson med. Og måske starter jeg en klasse på hingsten Amaron, fortæller Sanne inden dagens træning går i gang.

Sanne Lorenzen på hingsten Amaron.

Det er ikke kun på ridebanen, at der er gang i forberedelserne til landsstævnet. For ’bag kulisserne’ er der et kæmpe forberedelsesarbejde i gang.

– Vi har heldigvis masser af frivillige, der er med til, at få det hele til at fungere. Ellers kunne vi ikke have sådan et kæmpe arrangement, fortæller Lene Goller, medlem af sponsor – og presseudvalget i EOR.

Et arrangement der byder velkommen til equipager i verdensklasse. Heste for 3 cifrede million beløb vil være at se på banen over de 3 stævnedage.

Til landsstævnet vil der være nattevagter i staldene, stævnesekretariatet skal fungere 100%, cafeen vil sørge for varm mad, lune retter, buffet mv., der skal være folk til at anvise deltagerne pladser og byde velkommen, kritikløbere, portvagter, fejning af stalde osv.

– Alt det og meget mere har vi brug for frivillige til. Det er et kæmpe arbejde, fortsætter Lene, der opfordrer alle, der kunne have lyst til at melde sig som frivillige hjælpere denne weekend.

Publikum får en oplevelse på topplan

– Vi er stolte af, at vi har kapacitet til at afholde stævner af denne kaliber. Alle faciliteter til hestene er helt i top. Sammen med sponsorer og frivillige er det her et dressurstævne, der er med til at sætte Esbjerg på landkortet, smiler Lene.

Der bliver bygget en stå-tribune til publikum. EOR oplevede, da de sidste gang var værter ved et landsstævne, at der kom så mange publikummer, at det var svært for publikum at se rytterne på banen. Derudover vil der blive bygget et cafémiljø ved banen.

Der er gjort klar til bygning af publikumstribune mellem opvarmningsbanen og opvisningsbanen.

Publikum vil desuden kunne følge med på opvarmningsbanen uden at skulle over i en anden ridehal, for både opvarmningsbanen og opvisningsbanen er under samme tag, med en bred gang i mellem.

– Tika Rideudstyr er sponsor af alle gaver til 1. placerede. Derudover vil vi også have publikumsgaver, afslutter Lene.

Der er gratis adgang til landsstævnet og programmet vil være at finde på EORs hjemmeside ugen op til stævnet.

www.eor.dk

EOR er en rideklub med top faciliteter for heste og ryttere.

DEL