Elevcomputere er del af ny IT og læringsstrategi i Esbjerg Kommune.

Fra i dag, og de kommende 4 år frem, vil alle 4. klasses elever i Esbjerg Kommune få tildelt en skolecomputer, finansieret af skolen og kommunen. Det er en del af Esbjerg Kommunes ”Strategi for IT og læring på skolerne i Esbjerg Kommune 2019-2022″.

Esbjerg kommune har afsat 6,1 millioner kroner årligt til projektet, der også inkluderer efteruddannelse til lærerne i forhold til digitale værktøjer og de muligheder det giver.

De elever, der selv har en computer, må gerne bruge den til undervisningen, men for de elever der ikke har den mulighed, vil der altså fremadrettet blive stillet en computer til rådighed. Computeren skal de bruge fra 4 klasse til og med 6 klasse.

Nogle 4. klasser er allerede udstyret med skolebetalt computer, blandt andet på Cosmosskolen, afdeling Spangsbjerg, hvor eleverne allerede nu har glæde af en skolecomputer. Dette skyldes at det indtil videre, har været op til hver enkelt skole at vurdere om budgettet kunne bære det. Det bliver der med den nye strategi, lavet om på.