Esbjerg Kommune ønsker totalt rygestop i skoletiden!

I dag må folkeskoleelever ikke ryge på skolens område, men på mange skoler kan de ældste elever gå uden for skolen og ryge. Rygning skal dog være helt slut i skoletiden, og også for lærerne, lyder det i det seneste debatoplæg. Formanden for Børne- og familieudvalget er positivt stemt.

Mere end hver tiende unge syd dansker vil dø af rygning. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen, der anslår, at 10,4 procent af alle 11-17-årige i regionen kan forvente at dø af tobaksrygning.

De tal bekymrer Esbjerg Kommune, og derfor lægges der nu op til, at eleverne i folkeskolerne slet ikke skal have mulighed for at ryge i skoletiden. I 2012 blev det besluttet at forbyde rygning på skolernes matrikler, men nu vil man tage skridtet fuldt ud og helt forbyde eleverne at ryge uden for skolen også.

Det fremgår af et politisk debatoplæg, som politikerne i byrådet skal diskutere, og formand for Børn- og familieudvalget Diana Mose Olsen (SF) er slet ikke afvisende over for forslaget. – Men det er selvfølgelig noget, vi skal have skolebestyrelserne og skolernes MED-udvalgs meninger om.

 

DEL