Kommunen og politiet i dialog med de erhvervsdrivende

Gående patrulje i Kongensgade i Esbjerg i forbindelse med covid-19 indsats. Foto: Esbjerg Kommune.

Samfundet er langsomt ved at åbne sig op igen, under skarp hensyntagen til, at corona-krisen endnu ikke er overstået. I tilgift er foråret godt på vej, og mange butikker genåbner i Kongensgade i Esbjergs centrum. Med andre ord er der udsigt til mere liv i bymidten, og at folk samles i klynger.

Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune er på den baggrund gået sammen for at sikre, at borgerne fortsat holder afstand, uanset om det er i Esbjerg midtby eller på andre populære steder, som for eksempel Hjerting Strandpromenade.

Politiet og kommunen har det som øverste prioritet, at forsamlingsforbuddet overholdes – og man dermed mindsker risikoen for smitte med covid-19 mest muligt.

Vigtigt at holde fast

– Borgerne har i 99 procent af tilfældene gjort det rigtig godt og fulgt myndighedernes regler og anbefalinger. Det er vi rigtig glade for, men det er utroligt vigtigt, at vi holder fast nu. De forretningsdrivende har meget brug for at kunne åbne deres butikker og forretninger igen, og borgerne glæder sig til at komme ud og handle. Det kan også lade sige gøre, bare vi står sammen ved at holde afstand. Fra kommunens side hjælper vi med tydelig skiltning og vejledning på hjemmesiden og de sociale medier, og vi har også været i tæt dialog med cityforeningen for at sikre, at butikkerne bakker 100 procent op om denne indsats, siger Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

Øget patruljering

Politiet har også sat en lang række aktiviteter i gang for at stoppe forsamlinger og en fornyet spredning af coronavirus.

– Vi ønsker at være på forkant, da vi kan forudse, at der ellers kan opstå udfordringer i Esbjergs centrum, forklarer politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

En væsentlig faktor i denne sammenhæng er at sikre, at borgerne har god plads til at bevæge sig rundt i Kongensgade.

Kommunen og politiet indskærper således over for butikkerne i strøggaden, at de skal overholde de gældende regler om placering af udstillingsstativer, så der er tilstrækkelig plads til de gående. Og myndighederne anbefaler også forretningerne, at de indskrænker brugen af udstillingsstativer mest muligt.

– Det er vigtigt, at borgerne ikke klumper sig sammen i Kongensgade, fordi de ser på de udstillede varer. Sker det, kan der hurtigt opstå udfordringer med, at der står for mange personer på et for lille område, fremhæver politidirektøren.

Politiet øger fra nu af den tryghedsskabende patruljering i Esbjergs centrum med blandt andet gående patruljer.

Mere synlig

– Både borgere og forretninger vil opleve, at vi er endnu mere synlige end tidligere. Vi vil også hurtigt være konsekvente, hvis vi kan se, at den nuværende ordning ikke fungerer. I så fald kan der blive tale om at indføre et opholdsforbud i området, pointerer Jørgen Meyer. 

DEL