Esbjerg slog alle rekorder i regnvejr

Tåge, dis og ikke mindst regn har vi haft rigeligt af i Esbjerg. Faktisk har vi slået alle nedbørsrekorder i dette efterår. Arkivfoto: Kaj Sondrup.

Efteråret sluttede ifølge kalenderen i lørdags. Derfor har meteorologerne nu kunnet gøre endelig status på det vådeste efterår i mands minde.

Og det sted, der både er faldet mest vand, og haft flest dage med nedbør, er Esbjerg Kommune – skarpt forfulgt af nabokommunerne Varde og Tønder.

Det skriver TV2 Vejret i en større redegørelse, som du kan læse her.

På landsplan er der i september, oktober og november faldet 349 millimeter regn i gennemsnit. I Esbjerg lød mængden på intet mindre end 494 millimeter. Det svarer til, at der er faldet mindst fem millimeter regn hver eneste dag gennem efteråret.

Dermed blev den gamle nedbørrekord fra efteråret 1967 slået godt og grundigt. Dengang faldt der 327 millimeter. Samtidigt er årets nedbørsmængde den højeste, man har målt, siden målingerne begyndte i 1874 – altså for 145 år siden.

I efterårets vådeste kommune, Esbjerg, havde man 75 dage med regnvejr, mens det til sammenligning “kun” regnede 60 dage i Køge kommune, skriver TV2 Vejret.

På trods af det våde efterårsvejr, blev efteråret dog både varmere og næsten ligeså solrigt som normalt.

Alle efterårets måneder blev derfor varmere end normalt, og samlet set blev efteråret med 9,5 grader i snit 0,7 grader varmere end et normalt efterår.

DEL