Esbjerg: Vi er glade for vore nabohjælpere, men vi vil så gerne være lidt flere!

(Foto: Nabohjælp.dk)

En helt ny opgørelse viser, at der i Syd- og Sønderjyllands politikreds er 21.853 husstande, der er tilmeldt nabohjælp-ordningen. Det er en fremgang på 296 husstande i januar måned.

– Vi er meget glade for alle nabohjælperne i kampen for at gøre livet surt for indbrudstyvene. Men vi ønsker ikke at hvile på laurbærrene, og vi har derfor brug for langt flere aktive nabohjælpere, specielt her op til vinterferien, hvor mange huse er alene hjemme og oplagte mål for travle indbrudstyve, siger specialkonsulent Christian Østergård fra politikredsens kriminalpræventive sekretariat.

Han understreger i denne sammenhæng, at forskning viser, at aktive nabohjælpere kan forhindre helt op til hvert fjerde indbrud, der ellers ville være begået, fordi tyvene vurderer, at risikoen for at blive bemærket og senere genkendt i forbindelse med en politiefterforskning er for stor.

Ser vi på tallene, er der stor forskel på antallet af nabohjælpere i de syd- og sønderjyske kommuner.

Sønderborg har fortsat førertrøjen på, når det gælder antallet af nabohjælpere med 61,6 pr. 1.000 indbyggere.

Herefter følger

  • Haderslev med 56,2
  • Aabenraa med 52,6
  • Varde med 50,2
  • Esbjerg med 43,5
  • Vejen med 42,3
  • Tønder med 40,5
  • Fanø med 25,3

nabohjælpere pr. 1.000 indbyggere.

Tilmeld Jer nabohjælp allerede i dag

Du og dine naboer kan med fordel allerede i dag tilmelde Jer ordningen på nabohjælp.dk. Her får I hjælp til, hvordan I gør det mere bøvlet at være indbrudstyv. Et nabohjælpsskilt alene gør dog ingen forskel! Det er det, at naboerne er aktive, der gør forskellen. Sig for eksempel ’Hej’ til en person, der ikke hører til i kvarteret, og spørg, om vedkommende søger nogen.

– Så ved indbrudstyven, at han er set, fremhæver Christian Østergård.

Se mere på nabohjælp.dk og stopindbrud.dk

DEL