Esbjergensisk “Facebook for deleøkonomi” vil være verdens største

Jakob Øgendahl Larsen er manden bag den lokalt forankrede deleplatform. Udover sit fuldtidsjob arbejder han også 40 timer i ugen på ShareOne.dk. Foto: Fjodor Pedersen.

Den esbjergensiske deleplatform, ShareOne.dk har ambitioner om at blive verdens største. Og det er ikke kun dem selv, der kan se det fede i idéen. Nu er den deleøkonomiske virksomhed præmieret med et forløb til en værdi af 250.000 kroner.

En slags Facebook for deleønkonomi, kunne man måske kalde platformen ShareOne.dk for. Det er her, brugere skal finde hinanden og deles om tingene i stedet for at fare ud og købe nyt. I hvert fald, hvis det står til grundlæggeren, Jacob Øgendahl Larsen:

– Danskerne ligger nummer tre, når vi ser på co2-aftryk pr. indbygger. Derfor burde vi ændre vores måde at forbruge ting på. I dag lever vi i “køb og smid væk-kulturen”. Det skal vi have lavet om på for vores egen og for miljøets skyld, pointerer han.

Derfor har Jacob Øgendahl Larsen oprettet en hjemmeside, som også snart tilknyttet en app, der gør det nemt og enkelt at udleje sine ting. Dermed kan man gøre miljøet og sig selv en tjeneste ved at tjene penge på de ting, man alligevel ikke bruger så tit. Og samtidigt kan andre leje tingene på dagsbasis af folk i nabolaget, og dermed spare penge, hvis alternativet er at skulle købe tingene selv.

Butikker og virksomheder er dog også tænkt ind i idéen, og eksempelvis har et større landsdækkende byggemarked fået øjnene op for idéen, og vil snart begynde at udleje boremaskiner, gulvslibere og øvrige ting igennem portalen.

Inviteret til at deltage i Next Step Challenge
ShareOne.dk er nu blevet inviteret med i et forløb hos Next Step Challenge, som har en værdi af en kvart million kroner.

Next Step Challenge ønsker at skabe vækst og udvikling. Det gør de gennem deres team, der samarbejder med et bredt netværk af brancheeksperter, som hjælper de ambitiøse virksomheder med at få nye kompetencer samt at skabe forandring, som alt sammen gerne skal resultere i at skabe vækst. Next Step Challenge har siden 2013 hjulpet mere end 100 nationale og internationale virksomheder, der har haft et stort potentiale til at vækste. Så det må siges, at være noget af et skulderklap for ShareOne.dk.

– Vi mener, at det kan være godt at få helikopterblikket på, og få endevendt sin virksomhed. Som iværksætter løber man ofte med snuden i sporet, men nogle gange handler det om at stoppe op og tænke, om den vej, man løber, er den rigtige, eller om man skal have lavet en ændring i sin strategi. Det håber vi, at Next Step Challenge sammen med sine brancheeksperter kan hjælpe os med, siger Jakob Øgendahl Larsen, som selvsagt glæder sig til at få ShareOne.dk taget under kyndig behandling igennem Next Step Challenge.

– Vores mål er at blive de dygtigste indenfor vores branche, og på sigt at blive verdens største deleplatform i vores kategori. Kan vi få saglig og faglig hjælp udefra, ville det da være tosset at lade være, slutter Jacob Øgendahl Larsen.

Besøg ShareOne.dk her

DEL