De stod for Tirpitz Museum nu skal de bygge universitet!

Det bliver NCC-datterselskabet Jakobsen & Blindkilde der er valgt som hovedentreprenør til SDU-byggeriet til 120 millioner kroner ved UC Syd. Illustration: Cubo Arkitekter

NCC-datterselskabet Jakobsen & Blindkilde bliver hovedentreprenør og partnerne hedder Cubo Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører når SDU’s 120 millioner kroner dyre universitetsbyggeri ved UC Syd på Degnevej bliver skudt i gang.

Der blev desværre ikke plads til de lokale firmaer på de ledende poster i forbindelse med statens udvidelse af Syddansk Universitet (SDU) med en ny bygning til 120 millioner kroner.

Det blev derimod NCC-selskabet Jakobsen & Blindkilde, der for et par år siden byggede det landskendte Tirpitz Museum ved Blåvand, der har vundet opgaven.

Så de studerende og forskere indenfor sundhed, samfund og humaniora kan nu se frem til endnu bedre forhold i Esbjerg, når den nye, tværfaglig fakultetsbygning står klar om halvandet år.

Bygningen på 7.650 kvadratmeter i to etager bliver opført i tilknytning til det eksisterende UC Syd-campus ved Degnevej i den nordøstlige del af byen. Og byggeriet skal stå færdigt i sommeren 2020. Den eksisterende P plads vil blive udvidet med 150 pladser.

Bygningen vil blive opført i røde teglsten, altså i samme stil som de eksisterende på campus området. Bygningen vil indeholde i alt 11 klasselokaler, et bibliotek og kontorer til det administrativt personale.