Folketingskandidater besøgte Letbæk Plast

Torsdag havde Venstres folketingskandidat i Sydjylland Storkreds, Claus Christensen, inviteret en anden folketingskandidat, Anders Kronborg ( A ) fra Esbjerg med på et virksomhedsbesøg hos Letbæk Plast i Tistrup.

–  Vi satte fokus på plastik og tog afsæt i diskussionen om verdenshavenes forurening, fortæller Anders Kronborg.

–  Derfor var det rart at besøge en virksomhed, der arbejder i cirkulær økonomi. Det er jo det nye ord for genbrug, tilføjer han.

Under besøget blev der vist et godt eksempel.

–  Hvis vi kigger på køreplader. Så bliver de jo brugt, når der er smadret i et område. Men tunge jernplader, er ikke lige til at løfte. Hos Letbæk Plast derimod, laver de dem i plastik, og to mand kan løfte dem med håndkraft. Samtidig kan pladerne genanvendes, fortæller Anders Kronborg.

Direktør Michael Bayer Thomsen kom også ind på, at plastik i sig selv ikke er forurenende – det er måden hvorpå vi håndterer vores plastik på, der er det.

–  Hvis nu alle brugte plastik som drikkedunke, og de blev afleveret igen til genbrug, så vil der være meget mere CO2 at spare, idet en lastbil kan køre med flere plastikdunke end flasker i et læs, fortæller Claus Christensen.

Letbæk Plast er en sund virksomhed i en positiv udvikling med 40 ansatte.