Fotofestival i København – internationalt og tæt på.

Fra den 6. – 16. juni indtager Nordens største fotofestival København for tiende gang med et imponerende program, der hylder dansk fotografi og sætter aktuelle samfundstemaer på dagsordenen. Med hovedkategorierne Framing Identity, Framing Society og Framing Vision vil festivaldeltagere opleve internationale og danske fotografer i verdensklasse til en elleve dages visuel diskussion af temaer som fremmedhad, selviscenesættelse og fotografiet som kunstform. Copenhagen Photo Festival fejrer til juni  10 års jubilæum,  med gedigne internationale hovednavne og unge talenter på programmet: Espen Rasmussen (NO), Mary Frey (US), Per Bak Jensen (DK), Fiona Tan (NL) og Keld Helmer-Petersen (DK) samt soloudstillinger af talenter udvalgt blandt 217 ansøgere, som Franziska Gilli (IT), Marco Marzocchi (IT), Jana Sophia Nolle (DE), Mathias Løvgreen (DK) Garrett O. Hansen (US) og mange flere. I anledning af jubilæet har festivalen i år særligt fokus på dansk fotokunst via udstillinger og aktiviteter i hovedstadens byrum – fra den offentlige transport over centrale pladser i København til bylivet omkring havnebroerne.
Festivaldirektør Maja Dyrehauge Gregersen uddyber:

“Vi vil gerne bruge jubilæet til at hylde de danske fotografer – fra de tidlige mestre som Tove Kurtzweil og Krass Clement, internationale fotokunstnere som Astrid Kruse Jensen og portrætfotografer som Søren Solkær og ikke mindst unge prisvindende talenter som Mathias Svold og Ulrik Hasemann. De skal ses, så vi vil gerne have dem ud i byrummet, der hvor folk er”.

Festivalens centrum er i år rykket til Refshaleøen – Københavns nye kvarter for kunst, kultur og kulinariske oplevelser. Her afholdes udstillinger, talks og events i områdets rå locations, og festivaldeltagerne kan glæde sig til aktiviteter i samarbejde med flere af øens aktører som Copenhagen Contemporary, Reffen – Street Food m.fl.

Fang din By og få dit foto udstillet
I samarbejde med Dansk Arkitektur Center (DAC) afholder festivalen en landsdækkende fotokonkurrence om danskernes blik på byrummet: Fang din By! Professionelle såvel som amatørfotografer inviteres til at indsende billeder af deres by, som de ser den. Udvalgte billeder bliver udstillet på Bryghuspladsen foran BLOX fra DAC fra d. 7. juni og frem til ca. 1. september. Som noget nyt vil der i år også blive skabt en vandreudstilling, der rejser rundt i Københavns lokale byrum.

Programmet offentliggøres løbende på www.copenhagenphotofestival.com