Guide: sådan vælger du den rette seng

De færreste mennesker kan leve uden en seng, og for de fleste har valg af seng også stor betydning for chancen for en god nattesøvn. For selvom der er mange ting, der afgør, om du sover godt, så er det din seng, der har størst betydning for, om du vågner op frisk og veludhvilet eller ej.

Men hvordan får du så valgt en seng, der passer til netop dig og sikrer optimale betingelser for en god nattesøvn? Det kan du lære mere om herunder.

Forskellige sengetyper

Der findes rigtig mange forskellige senge, som kommer med forskellige komfortniveauer. Du kan bl.a. vælge:

  • Seng med boxmadras: en simpel sengetype med én madras + topmadras
  • Kontinentalseng: en seng med flere lang som giver dig højere komfort end en boxmadras
  • Elevationsseng: seng der kan justeres i hoved- og fodende. Giver dig mulighed for endnu mere komfort og for at finde en perfekt soveposition for dig

Størrelse på sengen

Størrelsen på din nye seng har også betydning. Her skal du først og fremmest tænke på længden. Du skal naturligvis kigge på din egen og din partners højde og vælge senge ud fra, at I begge skal være i stand til at strække benene i sengen samt have lidt ekstra plads at bevæge jer på.

Du skal også tænke over bredden, hvor både soveværelsets størrelse og dine individuelle behov spiller ind.

Valg af madras og fjedre

Madrastype har stor betydning for sengens overordnede komfort. Her skal du naturligvis gå efter en madras med et fjedersystem, som passer til lige netop din krop og dine behov. Derfor kan det betale sig at sætte sig lidt ind i de forskellige madras- og fjedertyper.

Du kan bl.a. vælge imellem:

  • Bonell-fjedre
  • Pocket-fjedre
  • Multipocket-fjedre

Du skal også tænke over fastheden af madrassen, hvor især din kropsvægt spiller ind på, hvilken type der passer helt perfekt til dig.

 

Annonceartikel

DEL