Hvor er der en voksen – stor demonstration i Esbjerg.

Foto Ebbe Salomonsen

Tekst og Foto Ebbe Salomonsen

Hvor er der en voksen – Stor demonstration i Esbjerg Lørdag,  arrangeret af Forældre-bevægelsen.

Børn – Forældre og Bedsteforældre strømmede til rådhuspladsen i fint solskin og kl. 13 var der rigtig mange mennesker samlet for at gå sammen ned af  Torvegade, gennem indre by og ende på torvet.

I næsten 60 byer i Danmark blev der demonstreret mod de forringede forhold i vuggestuer og børnehaver og kravet var:  At få gennemført et minimum af voksne i daginstitutionerne. Der mangler hænder til at passe børnene.

Baggrunden er alvorlig, der er blevet gennemført nedskæringer de sidste år og kommunerne har gennemført besparelser der betyder færre voksne til flere børn.  Nu er det så tydeligt at forældrene kan se det og nu stiller de krav om bedre forhold for børn i daginstitutionerne.

I Esbjerg er der også gennemført besparelser og nedskæringer og borgermester  Jesper Frost Rasmussen siger : Der er ikke flere penge til flere pædagoger – og minister Mai Mercado siger at der er tilført penge, så hun mener det er en dårlig undskyldning fra kommunernes side.

Hvem gå det ud over? Børnene.  Kommer der flere varme hænder?  Nej ikke foreløbig.

Det er mange år siden at der er blevet gennemført en så stor demonstration i Esbjerg med deltagelse af omkring 1000 mennesker og selvom styregruppen havde gjort et stort arbejde, havde de ingen erfaring med at lede en demostration. En demonstration må gå på vejen og den øvrige trafik skal holde tilbage og det blev meget hurtig gennemført og så var der kun nogle billister og busser der måtte vente. Alt forløb i god ro og orden og politiet prioriterede ikke denne opgave.

Alle kom godt frem til Torvet i Esbjerg og her var der taler fra styregruppen, formanden fra pædagogernes forening BUPL  nogle forældre og fra Silas en dreng der gik i 1 klasse  en flot tale til de mange deltagere der stadig var på torvet.  Hatte-damen  og Elisabeth optrådte med sange og en appel til de mange børn som straks tog mod tilbudet om at deltage. Børn forældre og bedsteforældre hyggede sig i det dejlige vejr.  Mange politikkere var også deltagere  i demonstrationen, men med hver deres indstilling til hvordan opgaven skal løses.

Fremtids udsigten er at der blive født flere børn, at der bliver flere ældre og at der skal bruges flere penge på de bløde værdier i samfundet, hvis vi fortsat skal have et  Velfærdssamfund.