IT-firma fra Esbjerg får halv million til videreudvikling

Jakob Lose og Marco MacArtney fra Webitall er to stolte modtagere af DGI Impact 2019. Foto: Privat.

Forhenværende viceborgmesters it-virksomhed var blandt prismodtagerne ved DGI Impact i aftes.

Webitall var med deres system HallMonitor blandt prismodtagerne fredag aften, da der blandt hele 164 ansøgere fra intet mindre end 37 lande – hvoraf 12 var blevet udvalgt til en tur foran dommerpanelet – blev uddelt kontante præmier til blot seks endelige prismodtagere.

Webitall, som drives af Venstre-byrådsmedlemmet Jakob Lose, har i løbet af året søsat et meget omtalt it-system, som er i stand til holde øje med antallet af brugere, der rent faktisk benytter en idrætshal i et givent tidsrum – og vel at mærke samtidigt anonymiserer den enkelte bruger.

Det system giver selvsagt kommunerne mulighed for at holde øje med, om de reserverede baner rent faktisk også bliver brugt – eller om andre foreninger ville have større glæde af banerne.

Webitall har en ambition om at udvide deres system til også at kunne holde øje med udendørsbaner, hvilket de nu har fået 500.000 kroner til at udvikle.

Ud over det kontante skulderklap, der er øremærket videreudvikling af idéen, får HallMonitor – og de øvrige fem vindere – også adgang til DGI Iværksætterpakken, der består af blandt andet et klippekort til 50 timers sparring fra DGI’s eksperter, som kan hjælpe med at udvikle idéerne.

Webitall blev etableret af Jakob Lose i 2000, og udvikler hjemmesider og it-systemer. Virksomheden blev i 2014 kåret som Gazelle-virksomhed af dagbladet Børsen. Virksomheden står også bag betalingsløsningen SwitchPay, som gør det muligt at betale med mobiltelefon i eksempelvis sodavandsautomater.

DEL