Karin Madsen – Fra depressiv til masser af mod på livet!

Af Eva Zauner Andresen

Når AOF Center Sydjyllands forårssemester skydes i gang den 21. januar, bliver det med mulighed for at blive undervist i farvelære, med udgangspunkt i den kunsthistoriske opdagelse af farvespektret i 1700-tallet.

Bag kurset står Karin Margrethe Madsen på 59 år, der er født og opvokset i Esbjerg.

Med sig har hun en 4-årig billedkunst uddannelse fra Århus kunstakademi, hvorfra hun blev uddannet i 2014. Hun har planer om at udbygge denne med at læse kunsthistorie fra Århus Universitet.

Forud for dette ligger en årrække med kampe mod og med sig selv, for det har ikke altid været nemt at leve med et kunstnerisk og følsomt sind.

Allerede som ganske ung pige, stiftede Karin for første gang bekendtskab med psykiatrien, en oplevelse der skulle ende med at præge hendes ungdomsår og langt ind i voksenalderen. Hun mistede tilliden til mennesker omkring hende, sin egen identitetsfølelse og personlighed, hvilket gjorde det svært for hende at navigere i livet.

Efter en årrække med vekslende diagnoser og medicineringer, blev Karin pensioneret i 1991. Men hun havde langt fra mistet appetitten på livet!

Hun nægtede simpelthen at give op og i 2014 efter hendes mors død, besluttede hun at begynde den lange, hårde kamp tilbage til livet. Med kyndig hjælp og vejledning fra sin psykolog, er hun nu medicinfri og har fundet mål og retning med sit liv.

I dag er Karin en sej og viljestærk kvinde, med kærlighed og positivitet i fokus. Kærlighed til sig selv, til livet og til mennesker. Med sin positive tilgang til livet her og nu, har hun formået at finde overskud til ikke bare sig selv, men også til at arbejde frivilligt både på asylcenteret i Hviding, og Cafe Finns Paraply, noget der i sidste ende ledte hende frem til stillingen ved AOF syd, hvor hun altså nu glædeligt øser ud af sin viden til alle der måtte ønske at deltage i kurset.  Med troen på at alting nok skal lykkes har hun kastet sig ud i det næste store projekt. At bruge og videreformidle sine kunstneriske evner og viden, til gavn og glæde for andre.