Karriereskift og praktik gav fornyet arbejdsglæde

Erhvervsakademi SydVest, campus Esbjerg

Der er dem, der foretager et karriereskift. Og så er der dem, der vender det hele på hovedet. Karina Birkmose Lauridsen hører til i den sidste, og forholdsvis sjældne, kategori. Efter 20 år i restaurationsbranchen har hun i den grad skiftet spor, og til sommer afslutter den 40-årige mor til 2 fra Ribe, uddannelsen som produktionsteknolog på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg (EASV).

Baggrunden, og det faktum at hun er den eneste pige i klassen, er dog ikke det eneste usædvanlige ved Karina Birkmose Lauridsens studieforløb. Hendes praktiksted, FORCE Technology i Esbjerg, er nemlig slet ikke nogen produktionsvirksomhed.

“Alle mine medstuderende har været i praktik i produktionsvirksomheder, hvilket er det normale for uddannelsen, hvor vi arbejder med konstruktion, beregning og driftsoptimering. Men da vi var på virksomhedsbesøg hos FORCE Technology på 2. semester, syntes jeg det var vildt spændende, og jeg lavede en aftale med virksomheden allerede 10 måneder inden praktikken,” fortæller hun.

FORCE Technology er en servicevirksomhed, der blandt meget andet foretager test, målinger og certificering af forskellige materialer og undersøger materialesvigt ved ulykker blandt andet for forsikringsselskaber.

 Og Karina Birkmose Lauridsen blev hurtigt en integreret del af virksomhedens arbejde.

“Jeg har fra 2. uge haft mine egne sager til undersøgelse, hvor der kun har været råd fra kollegaer  inde over, hvis jeg har haft brug for det. Mine rapporter er blevet gennemset, inden de blev sendt ud til kunder, men jeg har fået lov til at lave selvstændige undersøgelser, også i store forsikringssager, som er meget følsomme og underlagt virksomhedens strenge fortrolighedspolitik,” fortæller hun.

Praktikken har også udviklet hende på det personlige plan:

“Jeg er blevet mere ydmyg i forhold til, hvordan jeg var i mit tidligere fag, og jeg har udviklet min tålmodighed. Og så glæder jeg mig til at komme på arbejde nu,” siger Karina Birkmose Lauridsen

Hun beskriver praktikken som et højdepunkt i uddannelsen, men er klar over, at undervisningen har været en forudsætning for at kunne lykkes hos FORCE Technology.

“Havde jeg ikke haft de tre semestre på uddannelsen først, havde jeg selvfølgelig været på Herrens Mark. Så havde jeg ikke fået noget ud af praktikken,” siger hun.

 På Herrens Mark er hun dog langt fra, når hun har afleveret hovedopgaven og afslutter uddannelsen som produktionsteknolog til sommer. Hun er nemlig allerede blevet ansat som tekniker hos FORCE Technology, der har været rigtig glade for Karina Birkmose Lauridsens indsats under praktikforløbet.

“Det giver et andet perspektiv og nogle friske øjne på de ting, vi gør i hverdagen, og måden vi gør det på,” siger Jakob Mølholm, der er Head of Department, Materials and Corrosion West hos FORCE Technology.  “Karina er noget ældre end de fleste praktikanter, men det er kun fint. Hun kan begå sig hos kunderne og indgår gerne i dialog,” tilføjer han.

Jakob Mølholm blev overrasket over, at Karina Mølholm Lauridsen havde indstillet FORCE Technology til Årets EASV praktik 2019, men betegner det som “en dejlig lille bonus”.

Karina Birkmose Lauridsen, studerende, produktionsteknolog, EASV Esbjerg
Jakob Mølholm, Head of Department, Materials and Corrosion West, FORCE Technology

 

 

 

 

 

 

 

DEL