Kent Nikolajsen er ikke mere iblandt os!

Kent Nikolajsen er i dag død efter kort tids sygdom. Foto: Metronome Productions

Du blev kendt som vært på DR Sporten og vært på ‘Rene ord for pengene’, men længe inden havde jeg fornøjelsen af at lære dig at kende, da du som elevrådsformand for Rørkjær Skole og jeg som elevrådsformand for Jerne skole samarbejdede om fælles og sjove skoleprojekter. Du forsøgte også hårdt at få mig overtalt til, at jeg skulle melde mig ind i KU, hvor du også var formand, uden at det lykkedes.

Det blev begyndelsen på et varmt venskab; senere involverede du mig i ALT TV Esbjerg, inden jeg arbejdede videre som pressefotograf.

Du var et varmt og hjælpsomt menneske og altid med en positiv tilgang og det velkendte  glimt i øjet. Du var regulær og retfærdig og altid med en frisk replik til alt og alle – også derfor var du vellidt!

For nogle år siden – efter at hele Danmark også havde lært dig at kende – lavede jeg en billedserie med kendte – ”Vis mig dit idol”!

Og du kære Kent – med knap så meget hår – ville styles som dit store idol fra Dire Straits Mark Knopfler. Sikke en formiddag vi havde under styling, og da du skulle fotograferes satte vi ellers Dire Straits på, hvor du gav den gas med luftguitaren. Skønne timer med dig havde både fotografen, stylisten og jeg.

Fra din tid i Esbjerg er vi mange, der har haft dejlige timer med dig og de to andre Esbjerg-drenge Ole (Pedersen) og Morten (Krüger). Jeres stærke venskab holdt ved i alle årene, efter du rejste fra Esbjerg, og Ole og Morten med.

Du efterlader dig et stort aftryk både i medieverdenen og ikke mindst hos alle os, der havde fornøjelsen at have kendt dig. Du vil virkelig blive savnet.

Kent Nikolajsen efterlader sig hustruen Linda samt børnene Mira og tvillingerne Jakob og Stine. Også min dybeste medfølelse med din lille familie.

Æret være Kents minde.

Lene Memborg

Mediechef GoEsbjerg.dk

Metronome skriver i deres pressemeddelelse.

‘Det er med stor sorg at skulle meddele, at vores direktør, nære ven og kære kollega Kent Nikolajsen er død i dag kl 12 i sit hjem i Ringsted omgivet af hele sin familie.’

48-årige Nikolajsen blev ramt af kræft i spiserøret i sommer.

‘Vi ved, at Kent allerhelst havde fortsat livet, det var nemlig et liv, han elskede meget højt, og hans arbejde her på Metronome var højt prioriteret. Derfor har det også været svært for Kent at give slip på livet, og han har kæmpet hårdt og bravt imod kræften de sidste mange måneder, men desværre havde kræften allerede fået godt fat i Kents krop, inden den blev opdaget i juni måned.’

Stort aftryk
Kent Nikolajsen efterlader sig hustruen Linda. Parret har børnene Mira og tvillingerne Jakob og Stine sammen.

‘Vores varmeste og kærligste tanker og dybeste medfølelse går til hans skønne hustru Linda og deres tre dejlige børn Jakob, Stine og Mira i denne svære tid. Kent var elsket af mange og vil blive savnet hver dag af os alle. Han har efterladt et stort aftryk både her hos os i Metronome og i hele den danske tv-branche’, skriver Metronomes konstituerede administrerende direktør, Tina Christensen, i pressemeddelelsen.

Ramt af kræft i spiserøret
Nikolajsen, der var administrerende direktør for produktionsselskabet Metronome, blev sygemeldt i sommer. Her gennemgik han en behandling for kræft i spiserøret.

I selskabets regnskab fremgik det, at han blev ramt af kræft i begyndelsen af sommeren.

Kent Nikolajsen debuterede som nyhedsvært på TV Syd og arbejdede på en række TV2-regioner, inden han i 1995 blev ansat på DR som sportsjournalist.

Her blev han senere vært på DR Sporten og siden også vært på forbrugerprogrammet ‘Rene ord for pengene’ i 2001.

DEL