Koreograf på CHICAGO har lang showbiz portfolio på trods af kun 24 år

Cathrine Kronborg Tøt under prøverne til CHICAGO, der lige for tiden finder sted inde på Kærvej i Varde i 7-kantens lokaler

Når 7-kantens Vinterspil 2019 åbner dørene til Musikhuset Esbjergs teatersal, er det med et show koreograferet af den kun 24-årige Cathrine Kronborg Tøt. Og det er ikke lille en præstation, idet CHICAGO the Musical er en meget danse-tung forestilling, med en yderst specifik og ikonisk dansestil.
På trods af Cathrine Kronborg Tøts unge alder, har hun en portofolio i underholdningsbranchen, der er ikke så lidt imponerende.

Opvokset i Hjerting
Hun er opvokset i Hjerting, men flyttede til Birkerød i jagten på større muligheder indenfor film og teater. Hun har taget en danseuddannelse i både København og Los Angeles ved henholdsvis International Dance Academy, Millennium og Debbie Reynolds Studio; hun har været omkring teaterhøjskolen Snoghøj, og har taget et år på Københavns Film- og Teaterskole; hun har arbejdet som koreograf både i amatør og professionelle sammenhænge, samt arbejdet som børneinstruktør, scripter og instruktørassistent.

Lang portfolio
Cathrine Kronborg Tøt har en lang portfolio med sig.
– Jeg kan godt lide at udtrykke mig kreativ og bruge mig selv. Der er aldrig lavt til loftet i teater, fortæller Cathrine Kronborg Tøt.
På trods af, at Hjerting-pigen er flyttet til Birkerød, kommer Cathrine Kronborg Tøt hjem for at deltage i Varde Sommerspil, senest kunne hun opleves i Varde Sommerspil 2018: Chaplin the Musical. Hun har også deltaget i flere af 7-kantens Vinterspil, og i år står hun for koreografien.

Ifølge Cathrine Kronborg Tøts var det den ikoniske dans, der fangede hendes opmærksomhed i CHICAGO.
– Det er en ikonisk dansestil, og jeg kan godt lide at finde mig selv i det, men samtidig bibeholde autenciteten i stilen, siger Cathrine Kronborg Tøt.
Musikken er også noget af det, hun faldt for ved CHICAGO.
– Det er meget forskelligt musik; ikke 2 numre lyder rigtigt ens – og alligevel passer det fuldstændigt sammen, tilføjer Cathrine Kronborg Tøt.

Funfacts om Cathrine Kronborg Tøt:
Cathrine elsker citronmåne, hendes første idol var Thomas Eje og hun danser lidt på stolen, når hun får mad hun godt kan lide.
CHICAGO har premiere d. 13. februar og spiller til om med d.17. februar 2019 på Musikhuset Esbjerg. Billetter og oversigt over forestillinger: https://7-kanten.dk/program/chicago/

DEL