Læserbrev: Der er mange måder at hjælpe på

Læserbrev, indsendt af formand for VU Varde og omegn, Alberte HK

Jeg er borgerlig. Og det er jeg stolt af!

Jeg oplever fra tid til anden at nogen kigger en ekstra gang, når jeg fortæller, at jeg er aktiv med i Venstre. Og ofte bliver der rullet med øjnene, når jeg fortæller, at jeg er imponeret af Inger Støjberg.

Jeg synes hun er dygtig. Jeg har stor respekt for hendes måde at fremstå på – og hendes måde at formidle på – og ja, så er jeg i øvrigt enig med hende i det meste.

”Er du racist”, var der en, der spurgte mig om forleden. Og det spørgsmål bliver jeg så træt af. Nej, lad det være slået fast. Jeg er ikke racist. Og jeg mener, vi skal hjælpe dem, der flygter fra krig, der er så frygtelig, at vi nok aldrig kommer helt til at kunne sætte os ind i det. Men der er mange måder at hjælpe på.

Jeg mener, man bør hjælpe i nærområderne. Og de, der er kommet her til landet, skal vi også hjælpe, og jeg mener også, at de der kan og har mulighed for det, skal rejse til deres hjemland igen.

Til gengæld mener jeg ikke, vi skal hjælpe kriminelle flygtninge og indvandrere. Jeg læste for nylig en undersøgelse, der viser, at mange indvandrere af anden etnisk herkomst end dansk, mener, at danske kvinder selv opfordrer til voldtægt, hvis de er klædt i korte kjoler fx

Den holdning er helt og aldeles uacceptabel, og dem, der har den mening, mener jeg ikke, vi skal huse her i landet.

Desværre er det ofte sådan, at når man siger det, jeg netop har skrevet her, så bliver der hvisket ”racist” i krogene. Og om jeg begriber det. Det har intet med racisme at gøre. Der er almen sund fornuft: Du kommer til Danmark, får hjælp, husly, penge og mad. Og så forventer vi faktisk, at du opfører dig ordentligt. Det er vel ikke raketvidenskab. Jeg ville heller ikke tøve et sekund, hvis jeg fik gæster, der ødelagte mit hjem, spyttede på mine ting og prøvede at rive tøjet af mig, med at smide dem ud af mit hjem igen.

Hvorfor er det så forkert at sige? Hvorfor skal det være lidt tys-tys, når man mener det, jeg gør?

Hvis folk forarges over min holdning, ja så lad mig sige, at jeg forarges over dem, der klapper i hænderne, når Inger Støjberg hånes på nettet.

Jeg kan kun sige – jeg er enig med Inger Støjberg, og jeg synes hun gør det godt. På alle måder!

 

DEL