Mads Hansens Kapel til CD-release på Huset.

Mads Hansens Kapel Foto: Ebbe Salomonsen

Tekst og foto Ebbe Salomonsen

Onsdag aften i Huset i Esbjergfik publikum en flot oplevelse med en veloplagt gruppe gav den fuld gas, med fantastisk opbakning fra tilskuerne.

Mads Hansens Kapel er et balorkester med base i den danske instrumentaltradition.
Råswingende, solidt favnende backing. Vildt, voldsomt dobbeltstrenget violinspil i enestående samklang med klarinettens kraftige og hæsblæsende tone.
Uden at gå på kompromis med hverken tradition eller fornyelse er Mads Hansens Kapel et orkester, som spiller gedigen dansemusik til bal såvel som koncert. Udtrykket er stærkt og ærligt med et særligt fokus på sammenspillet og pladsen til at lege med musikken og hinanden. Dansemusikken har altid været levende og foranderlig, og dette høres tydeligt i fortolkningen af de gamle melodier, som spilles med vildskab, autoritet og hjerte.
Siden deres dannelse i 2015 har Kapellet spillet et væld af forskellige koncerter over hele landet. Fra traditionelle baller for folkedansere på Fanø til gadefesten Distortion for festglade unge københavnere.
Kapellet har ikke en instrumentidiomatisk rollefordeling, hvilket betyder at musikkens forskellige facetter elegant improviseres på kryds og tværs i det konstant tilstedeværende sving, som kendetegner Kapellets musik:
Smuk – men ikke pæn – Vild – men aldrig grim.

Kilde: Foromtalen til koncerten i Aarhus den 2. maj 2019 .

Mads Hansens Kapel er:
Jonas Lærke Clausen – Violin
Martin Strange Lorenzen – Klarinet
Sebastian Boesgaard Bloch Larsen – Guitar
Emil Ringtved Nielsen – Bas
Julian Svejgaard Jørgensen – Klaver