Musikstuderende fra Syddansk Musikkonservatorium afslutter med offentlig koncert

Jacob afsluttende koncert

Tekst og Foto: Ebbe Salomonsen

Onsdag den 22. maj spilledede tre musikstuderende en offentlig koncert på Musikkonservatoriet og på spillestedet Konfus på Tobakken. I de næste uger er der en lang række afsluttende koncerteksamener hvor du har mulighed for at lytte til deres aflevering.

En offentlig aflevering er en ”koncerteksamen” som er afslutningen på studietiden som musikstuderende på Syddansk Musikkonservatorium der er et af flere videregående uddannelsessteder under Kulturministeriet i Danmark og som tilbyder musik – musikpædagogiske uddannelser på højeste niveau. Syddansk Musikkonservatoriums opgave er at udvikle og fremme kulturområdet og kulturlivet inden for musik og undervisningsområdet.

Jacob Jakobsen på kontrabas, afleverede en dejlig koncert, som bestod af små kompositioner med forskellige instrumenter hvor han havde hjælp fra andre studerende. Som afslutning afleverede han et stykke der strækker sig fra det helt meditativ til noget techno – agtigt. Han har nu afsluttet bacheloreksamen og bestod. Studietiden er 3 år.

Mikkel Schmidt på basguitar, afleverede en forrygende koncert i Cafe Ørsted med en række flotte vel kompositioner og hans lidt nørdet indslag med elektriske effekter som han i studietiden er blevet ”drillet” med det var et spekulativt indslag. Han have hjælp fra andre studerende og som afslutning spillede han med sit band en række nummre med masse af overskud. Han afsluttede kandidateksamen og bestod. Studietid 5 år.

Uffe Lykke Kristensen på basguitar, afleverede er forrygende koncert på Konfus/ Tobakken i et samarbejde med bandet PHUN som har sit udspring fra konservatoriet i Esbjerg. Uffe havde komponeret nummer og var inspireret af hits fra de elektriske 70`er og 80`er bands. Det var en koncert hvor musikken kom langt ud over scenekanten med masser af gode rytmer og kompositioner.  Han afsluttede kandidateksamen og bestod. Studietid 5 år.

Historien bag Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg og Odense.

I årene 1997 -98 gennemførtes i Esbjerg en ombygning af Esbjerg gamle Elværk i Kirkegade og Vestjysk Musikkonservatorium blev godkendt den 21. september 2000 som et uddannelses- og forskning sted. I Odense var Det Fynske Musikkonservatorium og Skuespillerskolen ved Odense Teater og i 2010 blev de tre uddannelsessteder fusioneret. Samarbejdet med Skuespillerskolen varede til den 1. januar 2015, hvor den blev udskilt og gjort til en del af Den Danske Scenekunstskole.

Herefter har det heddet Syddansk Musikkonservatorium som kan tilbyde en lang række uddannelsesmuligheder: Klassisk musiker, rytmisk musiker, folkemusiker, brobygger – musikpædagoger og musiker, kirkemusiker, filmkomponist og elektronisk musiker og lydkunstnere.

Søg på SDMK på internettet og se de mange muligheder for at lytte til musik som er åben for offentligheden i koncertsalen og i Cafe Ørsted.