Nikkede læge en skalle – fik betinget udvisnings dom!

Den 24-årige vikarierer i en SFO, hvilket han nu forventer at kunne fortsætte med, da han ikke skal i fængsel.

Personfarlig kriminalitet har resulteret i en behandlingsdom og en udvisning til en 27 årig psykisk syg mand, der stammer fra Somalia.

Det var en retssag lidt ud over det sædvanlige, der fandt sted ved retten i Esbjerg i denne uge. En 27-årig mand var tiltalt for to tilfælde af vold eller trusler om vold mod tjenestegørende personer, to tilfælde af overtrædelse af knivloven samt besiddelse af hash.

Manden blev hentet af politiet, da han havde oplyst, at han ikke havde lyst til at møde op i retten, så ledsaget af to betjente ankom han til rets lokalet iført joggingtøj, slidt læderjakke, en elastik om sine dreadlocks og en lyserød tophue på hovedet. Han løb gennem lokalet og råbte og skreg. – Jeg gider ikke tolk, jeg gider ikke advokat. Jeg skal snakke for mig selv. Jeg hjælper mig selv. Hvad er problemet?, sagde han lynhurtigt på meget svært forståeligt dansk til dommer Lisbeth Christensen.

Manden nægtede alle forhold i anklageskriftet, men ud fra flere troværdige vidneforklaringer var domsmandsretten slet ikke i tvivl om, at manden var skyldig i to tilfælde af vold mod tjenestegørende personer på henholdsvis Spangsbjerg Psykiatriske Hospital og på Refugiet i Grådybet.

Manden havde tildelt en overlæge en skalle, og på Refugiet havde han med en hardball-pistol truet med at skyde en ansat.

Den 27-årige mand, der er somalisk statsborger, er tidligere dømt for lignende kriminalitet, og han er tidligere idømt en betinget udvisning. .

Behandlingsdom:

Den 27-årige mand er erklæret psykisk syg og efter straffelovens paragraf 16 ikke fundet egnet til almindelig straf. Han blev derfor idømt en behandlingsdom uden tidsbegrænsning på psykiatrisk afdeling under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Udvisningen med indrejseforbud i fire år bliver effektueret, når behandlingen er afsluttet.

Den 27-årige mand ankede dommen til Vestre Landsret.

DEL