Nu er det slut med Visadankort for kunder hos Jyske bank.

Jyske Bank her i Esbjerg ønsker ikke at udtale sig til GoEsbjerg, men henviser blot til deres hjemmeside. Foto GoEsbjerg.dk

Fremadrettet kan kunder hos Jyske bank ikke længere få det kombinerede visadankort, men kun visa eller Dankort.

Dermed forsvinder valgfriheden i forhold til hvilken type kort man ønsker at bruge, når man som dansk forbruger bestiller varer hjem online, eller betaler i butikkerne.

Forbrugerrådet mener at det i sidste ende drejer sig om profit for banken, der modsat påstår at det drejer sig om at gøre det mere overskueligt hvilket kort der betales med.

Visa kortet, der muliggør handel i udlandet vinder større og større indpas sammen med Master-card, der allerede udbydes hos flere banker, hvorimod dankortet kun kan bruges i Danmark.

Hvorvidt det får konsekvenser for den enkelte kunde, og eventuelt hvilke, er lidt svært at gennemskue hvorfor der her på redaktionen har været taget kontakt til den lokale afdeling af Jyske Bank.

Her ønsker man, på grund af travlhed med forespørgsler om netop dette, ikke at udtale sig, men henviser blot til hjemmesiden, hvor man kan få svar på de mest stillede spørgsmål i forbindelse med den forestående afvikling af visadankort.