Politiet går i jule-indbruds-tyvens fodspor!

Politiet vil meget gerne i kontakt med folk der kan have oplysninger om flugtbilisten, fra Ribe i går.

I denne uge vil beboere i villakvarterer i Syd- og Sønderjylland muligvis opleve, at politiet opfører sig mistænkeligt.

Men det er der en ganske god grund til. For politifolkene fra Syd- og Sønderjyllands Politi tager nemlig tyvens briller på og kigger på udvalgte villakvarterer mellem klokken 17.00 og 21.00.

Her vil de have øje for huse, der er åbenlyse indbrudsemner. Og ejeren får så en løbeseddel og en brochure ”Hvor mørk er din hverdag?” i postkassen, den giver ti gode råd om hvordan sikringen kan blive bedre.

Nyttig julegave
Hvis politifolkene synes, at et hus trænger til en sikringsmæssig opmuntring, har politiet efterladt to kunstige fyrfadslys.

Initiativet ”BoTrygt” har i forbindelse med kampagnen sponseret 300 elektriske fyrfadslys til huse, der trænger.

Målt på størrelse ser lysene måske ikke ud af noget særligt. Men på afstand – og sammen med stuelys, radio og et Fake TV, der er tilsluttet et tænd/sluk-ur – er de kunstige fyrfadslys med til at signalere, at der er nogen, selvom huset er alene hjemme.

Færre indbrud
BoTrygt er et initiativ fra TrygFonden og Realdania med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, der har til formål at nedbringe antallet af indbrud i Danmark fra i dag omkring 30.000 til maksimalt 10.000 om fem år.

Heldigvis er antallet af indbrud i villaer dalet med hele 43 procent de seneste år.

I årets første 11 måneder blev der således begået 1.383 indbrud i villaer i politikredsen, mens det tilsvarende tal i 2014 lå på 2.431.