Sikkerhedstesten for Fiat Panda; 0 Stjerner!

FDM advarer direkte mod familiebilen Fiat Panda i forhold til den nye sikkerhedstest.

Bilejernes organisation går så langt som at kalde resultatet for ‘pinligt ringe’ og ‘fuldstændig vanvittigt’.

»Bilen falder helt igennem i forhold til dagens sikkerhedsstandarder. Hvis man kører galt med den bil, er det livstruende og meget farligt. Det er ganske enkelt pinligt ringe og fuldstændig vanvittigt, hvis jeg skal være helt ærlig, oplyser FDM’s repræsentant i The European New Car Assessment Programme, også kaldet Euro NCAP, der står for sikkerhedstesten.

Fiat Panda blev sidst testet tilbage i 2011, hvor den klarede sig godt og fik hele fire stjerner ud af fem. Men måden man testede sikkerheden på dengang, er absolut ikke den samme som i dag. Den nye test, som bilen, der stadig kan købes i dag fra ny, dumper med et brag.

Efter det hovedrystende resultat er FDM derfor også klar i mælet, hvis man går og overvejer et bilkøb.

»Hvis man skal købe en ny bil i dag, så skal man gå en stor bue udenom Fiat Panda. Det er et køb, vi på ingen måde kan anbefale,« fortæller FDM, der endvidere også har gode råd til, at gøre hvis man ejer denne model.

Ejer man denne Fiat Panda, skal man måske overveje, om man burde skifte den ud. Har man små børn i bilen, så kunne det godt være, at det var en anledning til få sig en bedre og mere sikker bil.«

Det er kun sket én gang tidligere, at en Euro NCAP’s sikkerhedstest har resulteret i, at en bil fik nul stjerner, og det var sidste år hvor en anden Fiat model dumpede..

DEL