Sommerferien planlægges i Julen

Foto: Best Travel
Det regnfulde efterår har udsolgt julerejserne, og rejser i vinterferien går som varmt brød, melder flere rejsebureauer. Vil du have indflydelse på sin sommerferie, så vent ikke for længe.

Det er en tradition omtrent som pebernødder og marcipangrise. Når flæskestegen er spist, julelysene brændt ned og gavepapiret krøllet sammen, truer udsigten til de værste vintermåneder med mørke, kulde og snesjap. Af denne deprimerende grund bruges juledagene af mange til at drømme om dovne dage under skyggefulde palmer – med andre ord, hvor sommerferien skal holdes.

Selvom feriekatalogerne fra de fleste rejsebureauer sørgeligt er gået samme vej som julekortene, så planlægger mange danskere stadig sommerferien i juleferien, og hvis man selv vil have indflydelse på, hvor sommerferien skal gå hen, skal man derfor ikke vente for længe. Særligt på feriestederne omkring Middelhavet er konkurrencen blevet hårdere, og kapaciteten er presset i sommerens højsæson. Eksempelvis er der sjældent nok hotelsenge at få i Spanien, når vi nærmer os sommeren.

– Danskerne venter som regel ikke med at bestille sommerferie, siger Danmarks Rejsebureau Forenings adm. direktør, Lars Thykier og tilføjer, at kampen om favoritrejsemål og yndlingshoteller intensiveres i disse år, og den begynder tidligere og tidligere.

– Danskerne vil gerne have sol og strand på deres sommerferie, og når de klassiske rejsemål er fyldt op, søger man andre steder hen. Danskerne er generelt erfarne rejsende, der har deres favoritter, men de er også omstillingsparate og villige til at prøve nye rejsemål, hvis situationen kræver det, og mulighederne byder sig, fortæller Lars Thykier.

Ifølge rejsebranchen er der ingen afmatning eller flyskam at spore i danskernes rejselyst. Klassiske feriemål som den spanske solkyst, det græske øhav, Mallorca, Madeira og De Kanariske Øer hitter altid, ligesom der er en stabil søgning på Frankrig, Portugal og Italien. Til gengæld er andre dele af markedet under forandring. Kroatien og Israel er således blevet mere interessante, Tunesien og Egypten er tilbage i varmen, mens Tyrkiet og USA i øjeblikket går tilbage.

Jo tidligere, des billigere

Rettidig omhu med bestilling af sommerferie er ikke kun klogt med tanke på kapaciteten på feriestederne – der er også penge at spare, specielt hvis man rejser i højsæsonen. Priser på hotelværelser, flybilletter, billeje og andet er oftest lavere, jo tidligere man bestiller, og det afspejles også ved køb af pakkerejser. Endelig og ikke mindst ligger der for familien en stor hyggeeffekt i at søge informationer, se på landkort og billeder af swimmingpools – til indtagelse af fedtet konfekt og rester fra julemiddagen.

I et af Danmarks hurtigst voksende rejsebureauer, Best Travel, mærker man tendensen. Her siger salgs- og marketingchef Jens Fonsbøl: ”Vi har altid meget travlt i januar-februar-marts, og vores rejser finder primært sted forår og efterår, hvor destinationerne ikke er overbefolkede og med en betydelig prisfordel for vores rejsende.”

Best Travel er et af de få rejsebureauer, der gerne fremsender ferieinspiration. Bestil det og se mere på besttravel.dk

DEL