Styrk din bækkenbund, mand, og vær mand på din måde.

Findes der egentlig en definition på en rigtig man?

Søren Ekman, forfatteren bag bogen ”Fra regnorm til anakonda” og direktør på Gotvedinstituttet.  har slået pjalterne sammen med Mike Veilgaard, en kandidatstuderende fra Syddansk Universitet. Sammen sætter de fokus på manderoller og bækkenbundsøvelser. Formålet er at lære mændene at træne deres bækkenbundsmuskler, dels for bedre at kunne kontrollere deres rejsning, men også for at undgå problemer med inkontinens efterhånden som de når op i alderen eller som følge af sygdom. Efterfølgende vil der være et oplæg omkring manderollen og hvad der forventes af en ”rigtig mand”.

Der bliver afholdt 2 arrangementer, et i Ribe og et i Esbjerg. Det er Esbjerg kommune der står bag to interessante aftener den 10. og 11. april i Ribe og Esbjerg, hvor manden er i fokus.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.

De to aftener med gratis kursus og foredrag er blevet økonomisk mulige med midler fra Prostatakræftforeningens pris 2018. Prisen modtog Esbjerg Kommune for sin indsats for mænd med prostatakræft, hvor blandt andet tilbud om bækkenbundstræning er med til at give mange mænd en forbedret livskvalitet.

Fakta

Kurset og foredraget finder sted onsdag den 10. april kl. 18.30 – 21.30 i Ribe Fritidscenter, Sportsvej 8, Ribe, og gentages torsdag den 11. april kl. 18.30 – 21.30 på Hovedbiblioteket, Nørregade 19, Esbjerg. Alle interesserede er velkomne, og det er gratis at deltage. Antallet af pladser er begrænset. Vil man med, skal man tilmelde sig senest den 25. marts 2019 på www.dinsundhed.esbjergkommune.dk/mand

Kontaktinformation

Olfert Krog, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Esbjerg Kommune, tlf. 29 88 01 45

Arne Nikolajsen, direktør, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,

tlf. 23 47 71 28