Syd- og Sønderjyllands Politi nedsætter task force til bekæmpelse af indbrud

Efter indbrud i Varde, Vejen, Tønder og i Ribe for nyligt intensiverer Syd- og Sønderjyllands Politi nu indsatsen yderligere for at få anholdt gerningsmanden eller gerningsmændene.

I februar har der været en indbrudsbølge i private boliger i flere byer i Syd- og Sønderjyllands Politikreds.

Indbruddene har fundet sted i Varde, Vejen, Tønder og i Ribe.

Task force

På baggrund af udviklingen intensiverer Syd- og Sønderjyllands Politi nu indsatsen yderligere for at få anholdt gerningsmanden eller gerningsmændene til den indbrudsbølge, der har fundet sted siden torsdag den 10. februar.

Politikredsen har faste indbrudsgrupper tre steder i politikredsen, men har nu som et ekstraordinært tiltag nedsat en særlig task force, hvor al efterforskning og alle informationer om mulige gerningsmænd til indbrudsbølgen bliver samlet, og indsatsen bliver også koordineret her.

– Efter adskillige år med færre og færre indbrud ser vi nu en indbrudsbølge. Og ingen skal være i tvivl om, at vi tager de mange indbrud seriøst, særligt da det skaber meget utryghed hos de ramte borgere og i kvarteret, hvor der har været indbrud, understreger politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

– Vi har i forvejen i vores tre områdecentre særlige efterforskere, der arbejder med opklaring af indbrud. Nu fokuserer vi kræfterne yderligere om netop denne indbrudsbølge. Der kan meget vel være tale om, at det er den eller de samme gerningsmænd, der opererer flere steder i politikredsen, men vi holder selvfølgelig alle muligheder åbne, fremhæver Kaj Nielsen.

Han peger i denne sammenhæng på, at politiet tidligere på måneden efterlyste en mand, der mistænkes for at stå bag 17 indbrud i Vejen. Og efterforskningen skal således afdække, om personen kan knyttes til indbrud i andre dele af politikredsen.

Se efterlysningen af den mistænkte gerningsmand her.

En sådan indbrudsbølge kan skabe utryghed hos borgerne, og vi vil derfor komme til stede med den mobile politistation i de områder, hvor vi ikke i denne forbindelse allerede har været, og hvor borgerne så kan få en dialog med politiet.
Vi annoncerer tid og sted på Twitter.

Beder om hjælp fra borgerne

Kaj Nielsen opfordrer desuden til, at borgerene kontakter politiet telefonisk (vores Servicecenter på telefon 1-1-4) eller eventuelt den mobile politistation, hvis man har gjort observationer eller har oplysninger, der kan have betydning for opklaringen af de mange indbrud.

I 2019 blev der begået 1.754 indbrud i private hjem i politikredsen. I 2020 lå tallet på 1.132, og i 2021 lå tallet på 950 indbrud.

DEL