Tre Esbjerg-foreninger indstillet til pris

Pressefoto: Danmarks Idrætspris.

Feltet af potentielle modtagere af Danskernes Idrætspris anno 2019 er nu snævret ind. De tre tilbageværende kandidater fra Sydjylland er alle fra Esbjerg. Den endelige vinder hyldes ved DR’s store sportsshow til nytår, og modtager 100.000 kroner til det videre arbejde.

Danskernes Idrætspris er prisen, der hylder projekter og idéer, der hver dag året rundt styrker idrætslivet og er med til at give alle – store som små – gode oplevelser i idrætsforeningerne. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DR P4, E-boks og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Alle danskere har kunnet indstille et bud på en kandidat frem til den 18. oktober, hvorefter en dommerkomité har udvalgt tre finalister fra hvert af de otte DR P4-distrikter.

I vores område var der syv foreninger eller initiativer med i opløbet, hvoraf tre nu er sluppet igennem nåleøjet. Der er tale om Recovery Bulls, Fnuggeline samt Gymnakick.

Det er nu muligt for alle at afgive sin stemme på den af de tre, man mener, skal gå videre til landsfinalen. Det gøres på hjemmesiden ved at klikke her, hvor du også kan læse mere om de tre foreninger og deres arbejde – hvis du da ikke kender til dem i forvejen.

I 2019 skal kendte sportsnavne som triatlet Michelle Vesterby, orienteringsløber Maja Alm, dressurrytter Cathrine Dufour, badmintonspiller Christinna Pedersen og tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen være med til at vurdere, hvem der skal stå på scenen til DR’s SPORT ’19 og modtage en check på 100.000 kroner.

Slankeforeningen Fnuggeline er et netværk for svært overvægtige kvinder, som har valgt at gøre noget ved vægtproblemerne for at medlemmerne kan få et sundere, sjovere og måske længere liv. Foreningens landsafdeling er opstillet i P4-distriktet Midt-Vest, imens Esbjerg-afdelingen er opstillet i P4 Syd. Foto: Privat.
Recovery Bulls er et tilbud til socialt udsatte, som ikke umiddelbart ellers har adgang til eksisterende idrætstilbud. Recovery Bulls betegner sig selv som et idrætsfællesskab, der bygger på samhørighed, frivillighed og kærlighed. Foto: Pressefoto.
Gymnakick er et initiativ, som har sin oprindelse i Tjæreborg Gymnastikforening. Gymnakick kombinerer – som navnet antyder – flere af idrættens genrer end traditionelt ved at blande redskabsgymnastik med taekwondo. Foto: Privat.
DEL