Virksomhedsbesøg: Sæt fokus på de unges videreuddannelse

Folketingskandidat Torbjørn Fristed: Jeg er meget overvældet over virksomhedens koncept – hvor vidt det spænder

– Der er brug for folk i kedeldragten, udtaler COO Preben Vogt

Folketingskandidat Torbjørn Fristed (DF) besøgte forleden den store Esbjerg virksomhed, Granly Gruppen, hvor COO for Granly Diesel Preben Vogt bød indenfor.

Her blev folketingskandidaten vist rundt i flere af virksomhedens afdelinger, blandt andet Granly Diesel, Granly Steel, KVK Hydro Klov og Esbjerg Shipyard.

– Det overrasker mig, at virksomheden er så stor og omfattende, som tilfældet er, det er jo en kæmpe gevinst for Esbjerg, ja for hele denne del af Jylland, udtaler Torbjørn Fristed.

Granly Gruppen har hovedkontor på havnen i Esbjerg, og derudover afdelinger flere steder i Danmark, samt i Kina og Polen.

Samtalen faldt blandt andet på udfordringen omkring mangel på arbejdskraft.

– Jeg kunne blandt andet tænke mig et fokus – også fra politisk side – på det faktum, at langt de fleste unge føler for en gymnasial uddannelse eller søger mod handelsskolen. Ikke at der er noget galt i det, men så alligevel. Det undrer mig, at der i en 9. klasse sidder 16 drenge, og at de alle søger en boglig videreuddannelse. Der må da være nogen, der ville passe langt bedre ind på en lærlingeplads. Og jeg kan sige – uden at blinke, at lønnen her hos os er væsentlig sjovere, end en SU.

Preben Vogt, COO, har været i virksomheden i 20 år: Det har altid været vigtigt for os at have adresse her på Havnen – det er her, vi hører til!

– Jeg tænker, det hænger sammen med miljø – og en kultur, der er opstået gennem årene, hvor der er mere ”Mode” i at gå på gymnasium , end det er at trække i en kedeldragt – også selv om vi alle ved, at det er væsentligt nemmere at få et fast job som smed eller skibsmontør, end det er at bruge en uddannelse som eskimolog for eksempel. Vi bør alle bidrage til at tale håndværksfagene op. Jeg vil gerne rose Granly for at tage alle de lærlinge de kan, og også for stort engagement til lokal sport både elite og bredde, udtaler Torbjørn Fristed.

Virksomhedsbesøget gav end videre anledning til en god snak om det stærke samarbejde på havnen, og om hvordan det er at agere i en virksomhed, med en galoperende vækst som tilfældet er her.

– Det glæder mig at høre, at virksomheden oplever opbakning og medvind i de projekter, de kaster sig over fra eksempelvis kommunal side. Vi skal for enhver pris støtte op om firmaer som Granly Gruppen og vise stolthed over at have en virksomhed som denne i det Syd- og Sønderjyske, lyder det afslutningsvist fra Torbjørn Fristed.

“Man kan i store vendinger sige, at vi leverer alt til maskinrummet” – Preben Vogt

OM GRANLY GRUPPEN:

Granly Gruppen består af en række højtspecialiserede virksomheder, der alle har deres udgangspunkt i GRANLY Smede- og Maskinfabrik.

Specialiseringen betyder, at man effektivt kan håndtere mange forskellige arbejdsopgaver indenfor både offshore- og onshore-sektoren.
F.eks. vindmøllebranchen, olie/ gas, skibsbygning og – reparationer, byggeri, landbrug og sværindustri.

Virksomheden har mere end 500 erfarne og pålidelige medarbejdere, der vil gøre deres ypperste for at hjælpe i forhold til det, kunden efterspørger.

Granly Gruppen modtog i 2018 Esbjerg Erhvervsudviklings pris, som gives til en person, en gruppe af personer, en virksomhed eller en institution, som har ydet en særlig indsats for at fremme vækst og udvikling i Esbjerg Kommune.

OM TORBJØRN FRISTED:

Folketingskandidat for DF – opstillet i Sydjyllands Storkreds

– Bosat ved Nordenskov, Varde

– Ansat i Forsvaret, udsendt til Afghanistan to gange

– Medlem af Dansk Folkeparti siden 2012

– Formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Varde fra 2015 – marts 2019

DEL