7-kantens Knold og Tot

21-årige Neklas Klausen fra Ølgod og 46-årige Jesper Ulbæk Andersen har trods aldersforskellen udviklet et meget nært venskab. Omdrejningspunktet er deres fælles lidenskab for at spille teater. Ud over prøverne, som de følges ad til, er de to gange om ugen i svømmehallen – plus alt det løse.

– Det skulle ikke undre os, om folk kalder os Knold og Tot, siger de med et grin, mens de skåler i en flaske 7’eren, amatørscenen 7-kantens egen sponsorøl fra Warwik.
De to venner har begge haft freelanceopgaver for professionelle teatre. Jesper var i et par år statist på Det Kongelige Teater, og han har været med i 12 af Den Ny Operas forestillinger som statist og stage fighter (kampscener). Neklas kom også med i en af operaerne. Han var med i Heltemus Productions opsætning af Ronja Røverdatter, og han har underholdt på Tøjhusmuseet i København klædt ud som Tordenskjold.

Plan B
Neklas Klausen har ikke opgivet drømmen om at komme ind på skuespillerskolen, men efter to forgæves forsøg har han sat gang i en plan B. Han prøver nemlig at få en elevplads som klinikassistent, og derfor afleverede han for nylig 36 ansøgninger hos tandlæger i Odense. Jesper Ulbæk Andersen var med som navigatør på turen, der varede 18 timer.
– Hvis det hele glipper med skuespillerskolen, så vil jeg gerne have en uddannelse at falde tilbage på, siger Neklas. Indtil videre er det et job som tjener på Hotel Hjedding i Ølgod, der har holdt økonomien kørende.

Jesper debuterede i 7-kanten allerede i 1988 som apostel i Jesus Christ Superstar, mens Neklas optrådte første gang på friluftsscenen i Arnbjerg i 2014 i Byens Bedste Horehus efter at have spillet i Drabanterne i Ølgod og HATS i Helle. I dag er han medlem af 7-kantens kunstneriske udvalg.

Krævende roller
I dette års sommerspil i Varde Chaplin the Musical skal de to venner spille personer, som havde stor betydning for Chaplin, nemlig storebroren Sydney, (Neklas) og Hollywood-produceren Sennett (Jesper), der var med til at gøre Chaplins vagabondfigur verdensberømt og styrede hans karriere, indtil Chaplin brød samarbejdet og med sin bror som manager skabte sit eget produktionsselskab. Begge roller indeholder et par gode sangnumre.


På sengekanten

Under prøverne til sidste års sommerspil Midt om Natten fik Neklas Klausen den ene skulder vredet af led i en scene med et slagsmål. Helt naturligt var det Jesper, der fulgte med i ambulancen til sygehuset. Sygeplejerskerne kiggede godt nok noget, da de to herrer klædt ud som Benny og Arnold sad på sengekanten og øvede replikker, efter at en morfinpille havde dulmet de værste smerter.

Trods den ømme skulder spillede Neklas med i alle forestillinger. Bagefter tog de på tourne til en stribe andre sommerspil rundt om i landet. Hvert sted tog de en dobbelt selfie og postede den på facebook sammen med en anmeldelse af forestillingen.

Når Neklas Klausen flytter til Odense til juli, vil de to dygtige skuespillere nok ikke kunne mødes tre gange om ugen. Men de er overbevist om, at det nære venskab nok skal bestå.