Jonas Flindt-Christensen skal spille Charlie Chaplins gode ven Douglas Fairbanks.

Jonas Flindt-Christensen, Varde, kan igen i år opleves  på scenen i Varde Sommerspil i stykket ”Chaplin the Musical”. Jonas har to roller som forretningspartneren Alf Reeves, en ven til Charlie Chaplin, og så har Jonas en birolle som Douglas Fairbanks, datidens store filmstjerne, som fik øje for Chaplins talent.

Trods sine kun 22 år har Jonas allerede været vidt omkring for at dygtiggøre sig til det, han brænder for, nemlig med tiden at blive Musical performer.
Ingen tvivl om at her er et talent og en person, der går målrettet efter sin drøm. Som dreng var det fodbolden på Vardes 1. hold, der var i fokus, men i gymnasiet kom skuespildrømmen op til overfladen, og opfordret fik han en af hovedrollerne i  ”Dirty Dancing”, som Johnny Castle, hovedpersonens kæreste. Allerede året efter i 2016 kom han med i Varde Sommerspil i stykket ”Zorro”, hvor han tillige fik lov at udleve sit talent som danser. HATS har også haft fornøjelse af hans talent.

I 2017 kunne Jonas igen opleves som Kenickie i 7-kantens opsatte musical ”Grease”, som blev spillet i Esbjerg Musikhus, hvor Jonas’ dansetalent virkelig blev udfordret med succes. Varde sommerspils ”Midt om natten”, samme år blev næste step, hvor han havde en større rolle, og også her blev dansetalentet udfordret til fulde.

Jonas har selvfølgelig arbejdet ved siden af skuespillet. I en lang periode som pædagogmedhjælper i en børnehave, og er nu begyndt som cafémedarbejder i Bowl’n’Fun i Esbjerg.

Hjertet er dog ved skuespillet. Derfor drog Jonas et halvt år til Århus på teaterskolen ”Move’n Act for at lære mere om drama. En fysisk uddannelse. Derefter fortsatte han på et 6 ugers musicalkursus, som akademiet i Fredericia tilbyder, som en forberedelse til de ”rigtige” uddannelser. Kurset var overvejende teknisk sangundervisning. Håbet var at blive optaget på enten ”Det Danske Musicalakademi”, som er Danmarks eneste professionelle uddannelse for musicalperformere tilknyttet Fredericia Teater, eller hos det svenske ”Performing Arts School” i Gøteborg, som Jonas også tror passer rigtig godt til ham.

Jonas gik til optagelsesprøven, som bestod i drama-, danse- og sangprøve. Desværre blev det ikke til optagelse i første omgang, da der kun skulle bruges 8 af i alt 120 ansøgere! Men Jonas er ikke til at stoppe og fortsætter ufortrødent med at uddanne sig for at nå drømmen om at blive professionel musical-performer. Hans planer er derfor at få mere danseundervisning her i Vestjylland; det til trods for at han har gået på ”Balletakademiet” i Århus, hvor han fik et indblik i balletdanseres bevægelser og kropsstillinger. En læring han kan bruge i sin dans.

Jonas stopper dog ikke her, men starter efter sommerferien på fysioterapeut-uddannelsen. Måske ikke så meget for at arbejde som fysioterapeut, men mere for at få et grundigt kendskab til kroppens anatomi og fysiologi, som han kan se som et godt værktøj i forbindelse med dansens udfordringer og høje krav, og som Jonas siger ”uddannelsen skader ikke at have i rygsækken”.

At der er gang i Jonas, tvivler man ikke på, når man taler med ham. Han går i mange retninger for at nå sit mål. En lille ”nebengeschæft” finder også ind under huden på Jonas; idet han sammen med sine venner Rune Søgaard Pedersen og Hans Vincens producerer små videofilm ”Chaplin TV” til reklame for stykket. Gruppen har da også en kanal på Youtube, nemlig ”7-kanten TV”, alt sammen for at nå helt ud med historien.

Det bliver spændende at følge Jonas fremover. Og mon ikke vi kommer til at opleve ham som  musicalstjerne en dag. Nu gælder det stykket ”Chaplin the Musical”, som har premiere den 28. juni.