Sangfuglen spreder sine vinger, som journalisten Hedda i Chaplin

Linda Kubo fra Årre, har en af de bærende roller i Varde Sommerspil 2018, der til juni har verdenspremiere i friluft på Chaplin the Musical. Linda er en stor sangfugl, og har sunget stort set hele sit liv. Derfor er det også sangen og musikken, hun går efter, når hun søger teaterroller. Linda Kubo var sidst med i Varde Sommerspil for 26 år siden i The Sound of Music, men da vennen Jonas Flindt-Christensen, gav Linda et tip om at lytte til den flotte musik og sang i Chaplin the Musical, så var hun ramt på stedet.
– Der var især én sang i musicalen, som for alvor tændte mig, nemlig All Falls Down. Udover pragtfuld klassisk Broadway musik, så er Chaplins liv i sig selv enormt spændende beskrevet i musicalen.

Til audition på Chaplin, fik Linda rollen som Hedda Hopper, den stokkonservative og kontante sladderspaltejournalist, der via medierne forfølger Chaplin på det groveste for at få ham anklaget som kommunist. Hedda anså sig selv, og ikke uden grund i datidens medielandskab, for at være moralens vogter. Hedda havde stor indflydelse, og hun brød sig bestemt heller ikke om Chaplins mange purunge damebekendtskaber. Hedda ytrede sig også meget om, hvor respektløst det var, at Chaplin aldrig ansøgte om amerikansk statsborgerskab og pas, men udelukkende beholdt sit engelske. Heddas konstante menneskejagt over en årrække samt hendes samarbejde med FBI omkring Chaplin, var medvirkende til at Chaplin i 1952, ikke får lov at komme ind igen i USA efter en rejse til Europa.
– Jeg nyder at spille en karakter som Heddas, hun er både skarp og autentisk, slutter Linda.

Uddannet lærer
Privat bor Linda i Årre sammen med sin mand Søren Pontoppidan Kubo og sine fire børn, og underviser på Rybners tekniske skole i Esbjerg. Linda er uddannet lærer i musik og engelsk. Vi kender Linda fra mange forskellige scene-optrædener på vore kanter lige fra Varde Open Air til HATS. Interessen for musik og sang blev i den grad vakt, som helt ung på Ungdomsskolen Helamus. Hendes smukke eksotiske ydre, skyldes blandt andet at Lindas mor var japansk. Det og ikke mindst hendes vidunderlige sangstemme, kan opleves for fulde gardiner i Arnbjerg fra d. 28 juni-13 juli til Chaplin the Musical, der handler om Chaplins spændende liv.