Ida brænder for kommunikation og ledelse

Ida Margrethe Hermansen har læst byggekoordinator på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg og arbejder nu som entrepriseleder ved Maskinsnedkeriet Phønix ApS, Brdr. Iversen i Varde. Foto: Elsebeth Spangsberg

Familien er vigtig for Ida Margrethe Hermansen. Ikke alene har hun uddannet sig, og bagefter fået job, i nærheden af familien. Inspirationen til at tage byggekoordinator-uddannelsen på EASV kom fra hendes far, der er smed og udpræget gør-det-selv-mand.

–  Jeg har altid gået og hjulpet ham, men nu er det især kommunikationen og ledelse af byggeprojekter, jeg synes er spændende, siger hun.

God gavn af både undervisere og medstuderende
Og det fik hun gode muligheder for at dyrke på uddannelsen. Ida Margrethe Hermansen har både haft god gavn af underviserne og af sine medstuderende.

–  Underviserne har erhvervserfaring, så de bidrager med meget andet end teori, og de studerende har forskellig baggrund. Nogle er håndværkere og andre kommer, som jeg, med en gymnasial uddannelse. Det giver gode muligheder for at samarbejde på tværs og få noget ud af hinandens egenskaber, forklarer hun.

Og netop det at få samarbejdet til at fungere i et byggeprojekt, er noget af det, Ida Margrethe Hermansen for alvor kan bruge i det job, hun fik få måneder efter, hun var færdig med uddannelsen.

–  Jeg sidder som entrepriseleder ved Vardes ældste tømrer- og snedkerfirma, Maskinsnedkeriet Phønix ApS, Brdr. Iversen, der varetager både fag- og hovedentrepriser, hovedsageligt inden for erhvervsbyggeri. Jeg har forskellige administrative opgaver og arbejder især med tids- og bemandingsplaner, og så er jeg sikkerhedskoordinator, fortæller hun.

Trækker på uddannelsen i det daglige arbejde
Både som sikkerhedskoordinator og når hun skal kalkulere, planlægge og koordinere de forskellige byggeprojekter, kan Ida Margrethe Hermansen trække på det, hun har lært på byggekoordinator-uddannelsen.

–  Det handler rigtig meget om kommunikation, når man skal have et byggeprojekt til at fungere. Både med de andre samarbejdspartnere på projektet og på tværs af de forskellige faggrupper. Når man kan få det til at fungere, kan man skabe det rigtige flow i samarbejdet og dermed få det bedste ud af alle parter og af projektet som helhed, siger Ida Margrethe Hermansen.

BLÅ BOG:

Ida Margrethe Hermansen

Alder: 25 år

Bopæl: Esbjerg

Uddannelse: Erhvervsakademiuddannelsen som Byggekoordinator

Job: Entrepriseleder ved Maskinsnedkeriet Phønix ApS, Brdr. Iversen i Varde