Hvad laver en osteopat?

En osteopat har et holistisk syn på kroppen, hvilket vil sige, at kroppen ses som en helhed, og der er større fokus på, hvordan de enkelte dele af kroppen påvirker hinanden.

Til sammenligning kigger en normal fysioterapeut hovedsageligt på symptombehandling, hvorimod osteopatien fokuserer mere på forebyggelsen.

Ved problemer som en irritabel tyktarm, en tennisalbue, en golfalbue eller et for højt eller for lavt stofskifte handler det ikke hovedsageligt om at lindre smerterne gennem behandling. Formålet er snarere at forstå, hvorfor og hvordan generne opstår, så problemerne ikke genopstår.

En professionel fagperson besidder en stor faglig viden, de har fået gennem deres uddannelse som enten fysioterapeut, læge eller kiropraktor. Behandlingsformen er udviklet af Dr. Andrew Taylor Still, der var læge og kirurg.

Kan du se behandlingsformen som relevant for dig, og er du også bosat i Esbjerg eller omegn?

Så læs mere her om, hvordan en osteopat i Esbjerg kan hjælpe dig her.

Hvordan bliver jeg uddannet?

Osteopatuddannelsen tager fire år og kan tages på deltid i International Academy of Osteopathy i København. For at tage uddannelsen er det først og fremmest et krav at have en baggrund som enten autoriseret læge, kiropraktor eller fysioterapeut.

Du skal gennem 40 moduler på uddannelsen, som til sidst belønnes med titlen Master of Science in Osteopathy (MSc.Ost).

Deres enorme viden bidrager til at finde sammenhænge mellem kroppens enkelte dele. Det kan eksempelvis være, at en forkert fodstilling påvirker din hofte, som resulterer i knæproblemer.

Hvad betaler jeg for uddannelsen?

Uddannelsen er ikke gratis og koster omkring 140.000 kroner på International Academy of Osteopathy i København.

Det er også muligt for dig at tage uddannelsen uden for landets grænser, hvis du enten besøger Tyskland, England eller Belgien.

Hvor meget betaler jeg hos en osteopat?

Når du skal forbi en osteopat, kan prisen godt variere fra klinik til klinik, og det afhænger ligeledes af behandlerens erfaring. Typisk forventes det, at en halv times behandling koster i omegnen af 500-1000 kroner.

En professionel fagperson tager dig ofte med i behandlingsforløbet, så du kan følge med i udviklingen og ikke mindst den økonomiske del af processen.

Som medlem af Sygeforsikring “danmark” får du 150 kroner i tilskud ved 1. konsultation samt 100 kroner ved de efterfølgende behandlinger.

Er du studerende, er der også hjælp at hente. Her får du nemlig 10% i rabat.

Hvad gør jeg med mine smerter?

Døjer du med piskesmæld, tennisalbue eller andre symptomer, du ikke kan finde årsagen til, anbefaler vi selvfølgelig at søge professionelle behandlere. Er du bosat i eller omkring Esbjerg, kan du med fordel tage fat i en professionel osteopat i havnebyen.

I Esbjerg kan du finde mange dygtige og professionelle fagfolk inden for denne branche, der har til at opgave at behandle dig, hvis du døjer med fysiske problemer.

 

Annonceartikel